HockeyNews
PLUS

Klubbdirektören efter HV71:s nedflyttning: "Vi kan inte lägga oss ner och dö"

(19168) Agne Bengtsson
Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2021

FacebookXWhatsApp

GÄVLE. HV71 spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Nu börjar jobbet med att sjösätta plan B och samtidigt genomföra stora förändringar i organisationen.

– Det är en skillnad i ligabidrag på 30 miljoner och sen kommer det påverka publik och sponsorintäkter. Jag har haft ont i magen i flera veckor och det blev inte bättre nu, säger HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson.


Efter 36 raka säsonger i SHL väntar nu spel i Hockeyallsvenskan för HV71.

Det var ett sargat lag och klubbrepresentanter som satte sig på spelarbussen från Gävle hem till Jönköping sent i går kväll.

– Det är ett stort misslyckande för sporten och våra planer såg helt annorlunda ut inför den här säsongen. Vi tycker att vi hade förutsättningarna för att vara med och spela i toppen men vi har totalt misslyckats med det, säger klubbdirektören Agne Bengtsson.

LÄS MER: Kinnvall i tårad efter nedflyttningen

Klubben har fått arbeta utifrån en plan A och en plan B senaste månaderna.

– Självklart kan vi inte sitta med fötterna på skrivbordet utan vi måste vara beredda. Nu behöver vi ta tag i dom här sakerna. Jag har haft ont i magen i flera veckor och det blev inte bättre nu, säger Bengtsson.

Kort efter gårdagens avgörande på övertid. Foto: Bildbyrån

HV71 kommer att få en fallskärm på tolv miljoner kronor för att man ramlar ur SHL men den ekonomiska smällen kommer att bli stor.

– Jag har räknat på det och det är en skillnad på 30 miljoner i ligabidrag sen kommer det säkert påverka publik och sponsorintäkterna så det är tufft.

LÄS MER: Boumedienne: "De är obegåvade människor med taskigt intellekt"

Bengtsson fortsätter:

– Jag mår dåligt, det är tufft läge men det gäller att vara stark i det här läget och någon måste kliva fram och ta tag i det här och då är jag i den positionen att jag måste göra det. Men nu ska vi lida och sen får vi återkomma.

HV 71 har en lång och tuff resa framför sig för att ta sig tillbaka till finrummet.

– I huvudsak är våra partners positiva till oss i Jönköping men det är klart att det är ett tufft läge för oss nu. Det gäller att samla kraft och vi kan inte lägga oss ner och dö utan tvärtom så måste vi komma tillbaka starkare.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!